Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-05 08:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-de-krisande-sjukhusen-ta-efter-privata-st-goran/

DN Debatt

DN Debatt. ”Låt de krisande sjukhusen ta efter privata S:t Göran”

Uppenbarligen har S:t Göran kommit betydligt längre än landstingssjukhusen när det gäller verksamhetsutveckling. Så varför har inte resten av landets sjukhus bara kopierat S:t Görans metoder, och nått samma framgångar? Den enklaste förklaringen är sannolikt att landstingsstrukturerna inte klarar av det, skriver Johan Ingerö.
Uppenbarligen har S:t Göran kommit betydligt längre än landstingssjukhusen när det gäller verksamhetsutveckling. Så varför har inte resten av landets sjukhus bara kopierat S:t Görans metoder, och nått samma framgångar? Den enklaste förklaringen är sannolikt att landstingsstrukturerna inte klarar av det, skriver Johan Ingerö. Bild: Magnus Hallgren

Som enda akutsjukhus drivs S:t Göran i Stockholm av en privat vårdkoncern på uppdrag av landstinget. Resultatet är en succé. Samtidigt växer krisen inom vården och behovet av nya lösningar är skriande. Låt staten gå in och upphandla driften av en handfull av de mest problemtyngda sjukhusen i Sverige, skriver Johan Ingerö, Timbro.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in