Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 20:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-de-nationella-proven-styra-skolornas-betygsniva/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt de nationella proven styra skolornas betygsnivå”

Skolans problem löses inte genom förslag från vänstern som kräver en total omgörning av dagens system och som i praktiken skulle avskaffa det fria skolvalet, skriver Annie Lööf (C) och Fredrik Christensson (C).
Foto: Christine Olsson/TT, Janerik Henriksson/TT

DN DEBATT 7/9.

Annie Lööf (C) och Fredrik Christensson (C): Betygen på skolnivå inte ska få skilja sig markant från resultaten på de nationella proven.

Vi behöver också stärka ägar- och ledningsprövningen av skolornas huvudmän och tillgängliggöra mer information om skolorna för att skapa legitimitet i systemet med det fria skolvalet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.