Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-29 15:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-en-haverikommission-ratta-systemfelen-i-aldreomsorgen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt en haverikommission rätta systemfelen i äldreomsorgen”

För att kommunerna ska kunna göra de förbättringar som behövs, våga anställa och fastanställa, så måste de veta att statliga satsningar håller långsiktigt, även över valen, skriver Nooshi Dadgostar (V).
Foto: Amir Nabizadeh/TT

DN DEBATT 2/2.

Nooshi Dadgostar (V): Regeringen bör kalla till blocköverskridande samtal om en lägsta nivå på resurstillskott till äldreomsorgen framöver.

Vi har inte tid att vänta på en ny äldreomsorgslag. Det finns ett akut behov av åtgärder. Den bottenplatta med resurstillskott och den haverikommission vi föreslår blir ett första avgörande steg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.