Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 04:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-forsakringskassan-sjalv-utreda-bidragsbrott/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt Försäkringskassan själv utreda bidragsbrott”

Att i efterhand försöka avslöja bidragsbrott som redan begåtts för att därefter inleda en rättsprocess kommer aldrig att vända denna utveckling. Effektivare vore om det blev lönlöst att ens försöka, skriver Nils Öberg.
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 5/11.

Generaldirektör Nils Öberg: Socialförsäkringssystemet drar till sig omfattande bidragsbrottslighet och grov organiserad kriminalitet.

Det underminerar tilltron till hela välfärdssystemet. Försäkringskassans befogenheter behöver nu stärkas för att våra utökade insatser mot bidragsbrott och missbruk av socialförsäkringen ska få full effekt.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.