Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 15:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-hojda-miljoskatter-ga-tillbaka-till-medborgarna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt höjda miljöskatter gå tillbaka till medborgarna”

Vi behöver redan nu påbörja en stor satsning för att i valet 2022 kunna ta tillbaka platserna i de landsting och kommuner som i dag saknar förtroendevalda miljöpartister, skriver Per Bolund.
Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 22/2. Ett av de viktigaste politikområdena de kommande åren är en rättvis grön skatteväxling. Jag vill att vi kombinerar höjda miljö- och klimatskatter med sänkta inkomstskatter för dem med de lägsta inkomsterna, enligt den modell som nu införs i Kanada där 90 procent av klimatavgifterna återförs direkt till medborgarna, skriver Per Bolund (MP), språkrörskandidat.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.