Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 07:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-inte-de-valbestallda-kopa-sig-fore-i-coronakrisens-koer/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt inte de välbeställda köpa sig före i coronakrisens köer”

Sverige hade år 1993 4.300 intensivvårdsplatser med respirator. Bara 574 av dessa platser återstod 2018. Men problemet är inte en brist på sängplatser eller apparater i sig, utan att omfattande besparingar på personal och verksamheter genomförts, skriver artikelförfattarna.
Sverige hade år 1993 4.300 intensivvårdsplatser med respirator. Bara 574 av dessa platser återstod 2018. Men problemet är inte en brist på sängplatser eller apparater i sig, utan att omfattande besparingar på personal och verksamheter genomförts, skriver artikelförfattarna. Foto: Erik G Svensson

DN DEBATT 23/3.

S-föreningen Reformisterna: Nu har nyliberalismen ställts inför verkligheten. Den visar sig inte bestå provet.

I den akuta krisen måste nu samtliga privata vårdresurser underställas statlig kontroll med regional samordning. Coronakrisen får inte bli ytterligare en ojämlikhetsbomb där välbeställda återigen tillåts köpa sig före i kön.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.