Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 08:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-inte-statsmakten-begransa-yttrandefriheten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt inte statsmakten begränsa yttrandefriheten”

Tryck- och yttrandefrihetsgrundlagarnas styrka är att de avgränsas med formella kriterier och inte utifrån att bara skydda det som statsmakten vid en viss tid må anse vara ”ändamålsenligt”, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Funck

DN DEBATT 1/10.

Ewa Thorslund, Per Hultengård, Peter Danowsky och Ulf Isaksson: Tryck- och yttrandefrihetskommitténs förslag är bekymmersamt.

Kommittén vill i sitt förslag göra ytterligare undantag i det grundlagsskyddade området. Risken är att det leder till mediegrundlagar med så stora hål, att det bara skyddar det som är bekvämt, oförargligt och ”ändamålsenligt”.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.