Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 23:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-inte-tobaksindustrin-styra-svensk-halsopolitik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt inte tobaksindustrin styra svensk hälsopolitik”

Med stora ekonomiska resurser har tobaksindustrin verkat för att förhindra, förminska och fördröja samhällets hälsoförebyggande åtgärder som har stöd i forskningen, skriver artikelförfattarna.
Med stora ekonomiska resurser har tobaksindustrin verkat för att förhindra, förminska och fördröja samhällets hälsoförebyggande åtgärder som har stöd i forskningen, skriver artikelförfattarna. Foto: Martina Holmberg/TT

DN DEBATT 2/7.

Fyra företrädare för Tobaksfakta: Tobaksindustrins inflytande måste upphöra om vi ska klara regeringens mål om ett rökfritt Sverige 2025.

12 000 människor dör varje år av rökning i Sverige, tusentals människor skadas och tobaken kostar samhället mångmiljonbelopp varje år.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.