Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 06:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-inte-traditioner-bli-ett-hinder-for-integration/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt inte traditioner bli ett hinder för integration”

Midsommarfirande hör inte till det som bör definiera en gemensam svensk identitet, menar artikelförfattaren.
Midsommarfirande hör inte till det som bör definiera en gemensam svensk identitet, menar artikelförfattaren. Foto: Hasse Holmberg/TT

Traditioner är rasistiska partiers ideologiska bas. Staten bör vila på medborgarskapets princip, respekt för lagen och kärlek till hemlandet. En stat bör vara sekulär inte bara i religiös mening utan även fri från ideologier och traditioner. Samhället når då sammanhållning i stället för splittring. Gemensam identitet är något vi ständigt skapar, inte något som är givet, skriver Kifah Qasem Mohammad.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.