Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-29 03:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-kevin-fallet-leda-till-skarpta-krav-pa-barnforhor/

DN Debatt

DN Debatt. ”Låt Kevin-fallet leda till skärpta krav på barnförhör”

Om man vill att lärdomarna om vad som gick fel ska utmynna i något bestående och positivt, vore skapandet av riksomfattande rekommendationer för hur utredningar av misstänkta brott mot barn bör genomföras i mitt tycke ett värdigt sätt för samhället att gå vidare, skriver Julia Korkman.
Om man vill att lärdomarna om vad som gick fel ska utmynna i något bestående och positivt, vore skapandet av riksomfattande rekommendationer för hur utredningar av misstänkta brott mot barn bör genomföras i mitt tycke ett värdigt sätt för samhället att gå vidare, skriver Julia Korkman. Foto: Adam Ihse/TT

DN DEBATT 8/4. Fallet Kevin har upprört det svenska folket. I debatten verkar man dock utgå ifrån att inga barnförhör i dag ser ut som de misstänkta brödernas förhör år 1998. Men jag menar att kraven på barnförhör i Sverige behöver skärpas genom tydliga, evidensbaserade rekommendationer och tillräcklig utbildning för barnutredare, skriver rättspsykologen Julia Korkman.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in