Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 09:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-restauranger-salja-ol-och-vin-till-dem-som-hamtar-mat/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt restauranger sälja öl och vin till dem som hämtar mat”

En restaurang i Stockholm serverar hämtmat till kunder.
En restaurang i Stockholm serverar hämtmat till kunder. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 26/3.

Forskare och branschföreträdare: Krögarna drabbas hårt eftersom stor del av deras vinst kommer från alkoholförsäljning.

I veckan har en liknande krisåtgärd genomförts i flera amerikanska delstater, där invånarna sedan förra veckan kan avnjuta hemkörd mat från sitt favorithak inklusive såväl cocktails, som öl och vin. För svensk restaurang- och krogbransch skulle det här innebära ett välkommet tillskott och att fler verksamheter överlever den här krisen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.