Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-10 14:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-restauranger-salja-ol-och-vin-till-dem-som-hamtar-mat/

DN Debatt

DN Debatt. ”Låt restauranger sälja öl och vin till dem som hämtar mat”

En restaurang i Stockholm serverar hämtmat till kunder.
En restaurang i Stockholm serverar hämtmat till kunder. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 26/3.

Forskare och branschföreträdare: Krögarna drabbas hårt eftersom stor del av deras vinst kommer från alkoholförsäljning.

I veckan har en liknande krisåtgärd genomförts i flera amerikanska delstater, där invånarna sedan förra veckan kan avnjuta hemkörd mat från sitt favorithak inklusive såväl cocktails, som öl och vin. För svensk restaurang- och krogbransch skulle det här innebära ett välkommet tillskott och att fler verksamheter överlever den här krisen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in