Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 22:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-sjukvarden-ta-ansvar-for-beroendesjukdomar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt sjukvården ta ansvar för beroendesjukdomar”

Missbruksutredningen konstaterade redan 2011 att inga andra jämförbara länder organiserar sin beroendevård som Sverige och drog slutsatsen att ansvaret för behandling bör överföras till sjukvården. Förslaget har tyvärr inte omsatts i verklighet, skriver artikelförfattarna.
Missbruksutredningen konstaterade redan 2011 att inga andra jämförbara länder organiserar sin beroendevård som Sverige och drog slutsatsen att ansvaret för behandling bör överföras till sjukvården. Förslaget har tyvärr inte omsatts i verklighet, skriver artikelförfattarna. Foto: Stian Lysberg Solum, Stian Lysberg Solum/TT

DN DEBATT 14/5. Patienter som lider av beroende och samtidigt har andra psykiatriska problem bollas runt mellan olika instanser. Vi menar att ansvaret för behandling av beroendetillstånd bör läggas inom sjukvården. Och att socialtjänsten bör fokusera på insatser som skapar goda betingelser för behandlingen, skriver företrädare för Svensk förening för beroendemedicin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in