Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 13:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-sjukvarden-ta-ansvar-for-beroendesjukdomar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt sjukvården ta ansvar för beroendesjukdomar”

Missbruksutredningen konstaterade redan 2011 att inga andra jämförbara länder organiserar sin beroendevård som Sverige och drog slutsatsen att ansvaret för behandling bör överföras till sjukvården. Förslaget har tyvärr inte omsatts i verklighet, skriver artikelförfattarna.
Missbruksutredningen konstaterade redan 2011 att inga andra jämförbara länder organiserar sin beroendevård som Sverige och drog slutsatsen att ansvaret för behandling bör överföras till sjukvården. Förslaget har tyvärr inte omsatts i verklighet, skriver artikelförfattarna. Foto: Stian Lysberg Solum, Stian Lysberg Solum/TT

DN DEBATT 14/5. Patienter som lider av beroende och samtidigt har andra psykiatriska problem bollas runt mellan olika instanser. Vi menar att ansvaret för behandling av beroendetillstånd bör läggas inom sjukvården. Och att socialtjänsten bör fokusera på insatser som skapar goda betingelser för behandlingen, skriver företrädare för Svensk förening för beroendemedicin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.