Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 19:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-stat-och-myndigheter-investera-oss-ur-krisen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt stat och myndigheter investera oss ur krisen”

Vi behöver bygga ut framtidens infrastruktur med elvägar och tillgång till bredband i hela landet för att ta steg mot att nå de nationella bredbandsmålen, skriver Mats Persson (L) och Nyamko Sabuni (L).
Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 14/5.

Nyamko Sabuni (L) och Mats Persson (L): De finanspolitiska stimulanspaketen räcker inte. De måste förstärkas med konkreta investeringar.

Vi vill sänka avkastningskraven på statliga bolag så att de kan investera i samhällsviktig infrastruktur. Och vi vill att statliga myndigheter snabbt tar fram aktivitetsplaner för investeringar för de närmaste åren.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.