Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 14:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-svenska-gripenplan-delta-i-kampen-mot-is/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt svenska Gripenplan delta i kampen mot IS”

Sverige borde som en del av en bredare strategi överväga att skicka Gripenplan att delta i kampen mot IS, skriver debattörerna. År 2011 deltog Sverige med stridsflyg i en Natoledd operation i Libyen (bilden).
Sverige borde som en del av en bredare strategi överväga att skicka Gripenplan att delta i kampen mot IS, skriver debattörerna. År 2011 deltog Sverige med stridsflyg i en Natoledd operation i Libyen (bilden). Foto: Johan Brolin/Combat CAmera

Glöm inte det globala engagemanget. Det är bra att Sverige ökar sina försvarsutgifter eftersom Östersjön blivit en ny friktionsyta väst–öst. Men det är riskabelt att göra det på bekostnad av internationella insatser. Sverige borde delta i fler sådana, exempelvis skicka Gripenplan till kampen mot IS, skriver Erik Brattberg och Magnus Nordenman.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.