Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 18:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-ud-ranka-andra-lander-efter-manskliga-rattigheter/

DN Debatt

DN Debatt. ”Låt UD ranka andra länder efter mänskliga rättigheter”

FN:s säkerhetsråd är ett betydelsefullt utrikespolitiskt forum. Säkerhetsrådets institutionella design gör det dock svårt att påverka andra länder när det gäller respekten för de mänskliga rättigheterna, skriver Faradj Koliev. På bilden: FN:s högkvarter i New York.
FN:s säkerhetsråd är ett betydelsefullt utrikespolitiskt forum. Säkerhetsrådets institutionella design gör det dock svårt att påverka andra länder när det gäller respekten för de mänskliga rättigheterna, skriver Faradj Koliev. På bilden: FN:s högkvarter i New York. Foto: Henrik Montgomery TT

Militära och ekonomiska påverkansstrategier är ofta kostsamma och ineffektiva. Samtidigt har sociala sanktioner, som rankning, visat sig vara ett kraftfullt vapen för att nå utrikespolitiska mål. Regeringen bör därför låta UD ranka andra länder efter deras respekt för de mänskliga rättigheterna, skriver Faradj Koliev (S), doktorand i statsvetenskap.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in