Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 17:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-ud-ranka-andra-lander-efter-manskliga-rattigheter/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt UD ranka andra länder efter mänskliga rättigheter”

FN:s säkerhetsråd är ett betydelsefullt utrikespolitiskt forum. Säkerhetsrådets institutionella design gör det dock svårt att påverka andra länder när det gäller respekten för de mänskliga rättigheterna, skriver Faradj Koliev. På bilden: FN:s högkvarter i New York.
Foto: Henrik Montgomery TT

Militära och ekonomiska påverkansstrategier är ofta kostsamma och ineffektiva. Samtidigt har sociala sanktioner, som rankning, visat sig vara ett kraftfullt vapen för att nå utrikespolitiska mål. Regeringen bör därför låta UD ranka andra länder efter deras respekt för de mänskliga rättigheterna, skriver Faradj Koliev (S), doktorand i statsvetenskap.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.