Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 02:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-unga-och-nyanlanda-tjana-500000-kronor-skattefritt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt unga och nyanlända tjäna 500.000 kronor skattefritt”

Vi vill sänka momsen från 25 till 6 procent för reparationer av cyklar, skor, lädervaror och kläder, tjänster som i dag utförs oavlönat i många hushåll. Då kan fler vardagsjobb växa fram och företagandet kan öka, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jessica Gow TT

Sänk trösklarna. För att underlätta etablering på arbetsmarknaden vill vi att unga och nyanlända ska slippa skatt på de första 500 000 kronor de tjänar. Vi vill också behålla rot, bygga ut rut-reformen och sänka momsen på reparationer av cyklar, skor, lädervaror och kläder, skriver Ebba Busch-Thor och Jakob Forssmed (KD).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.