Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 23:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lat-valfardsskatt-finansiera-sjukvard-och-aldreomsorg/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Låt välfärdsskatt finansiera sjukvård och äldreomsorg”

Vissa av våra förslag, som till exempel den nya välfärdsskatten, kan bli tillfälliga då den är anpassad för att klara ett välfärdsbygge under pandemin. Vilka skatter som i slutändan blir tillfälliga eller permanenta är något vi kommer behöva utvärdera löpande, skriver Ulla Andersson (V).
Foto: Beatrice Lundborg

DN DEBATT 1/9.

Ulla Andersson (V): I ett Sverige präglat av pandemin justerar vi våra skatteförslag i progressiv riktning.

Vi vill bland annat ha en ”välfärdsskatt” som ska öronmärkas till sjukvård och äldreomsorg: utöver att vi återinför värnskatten för inkomster över 62 000 kronor per månad lägger vi på ytterligare 5 procentenheter på inkomster över 85 000 kronor.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.