Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 06:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ledarsidornas-sd-kritik-har-inte-hindrat-okat-stod/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ledarsidornas SD-kritik har inte hindrat ökat stöd”

Den amerikanska pressens negativa syn på Donald Trump hindrade inte att han valdes till president. Det väcker frågan om vad det spelar för roll att svenska ledarsidor oftast framställer SD i sämsta möjliga dager, skriver artikelförfattarna.
Foto: CHIP SOMODEVILLA TT

Ny undersökning. Att etablerade svenska ledarsidor förhållit sig väldigt kritiska till SD tycks ha spelat liten roll för partiets stöd. De svenska tidningarna har haft en betydligt mer negativ ton än andra nordiska länders ledarsidor när dessa skrivit om radikala högerpopulistiska partier, skriver Anders Hellström och Anna-Lena Lodenius.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.