Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 02:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/legalisering-av-cannabis-okar-konsumtionen-och-skadorna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Legalisering av cannabis ökar konsumtionen och skadorna”

I Colorado har konsumtionen av cannabis sedan legaliseringen ökat stort såväl i åldrarna 18–25 år som 26 år och äldre, skriver artikelförfattarna.
Foto: Pontus Höök

DN DEBATT 10/5.

Narkotika­politiskt center: Erfarenheterna från USA visar att legalisering inte är en lösning på de svenska narkotikaproblemen.

Svensk narkotikapolitik står inför stora utmaningar där såväl narkotika­konsumtion som dödlighet behöver minska. I en ny rapport som undersöker effekterna av legaliseringen av cannabis framför allt i USA kan vi visa att legalisering, utifrån de effekter vi känner till i dag, inte är en modell som löser problemen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.