Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-26 22:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/los-pensionsforslag-battre-an-lofvens-laginkomstlofte/

DN DEBATT

DN Debatt. ”LO:s pensionsförslag bättre än Löfvens låginkomstlöfte”

Det räcker inte med att försöka hålla avgiftssatsen till pensionssystemet oförändrad. Också behoven av goda pensioner vid en rimlig pensionsålder måste beaktas, skriver KG Scherman.
Foto: Henrik Holmberg / TT, Henrik Holmberg/TT

DN DEBATT 24/5. Statsministerns förslag att höja inkomstpensionen för låginkomst­tagare skulle ge en egendomlig puckel i systemet. Då är LO:s förslag att öka avsättningen till pensionssystemet med två procent bättre. Det skulle ge en omedelbar effekt och ett rådrum för långsiktiga förändringar, skriver KG Scherman, fd generaldirektör för Riksförsäkringsverket.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.