Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 14:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/lyssna-battre-pa-barnen-som-drabbas-av-familjevald/

DN DEBATT

DN Debatt. "Lyssna bättre på barnen som drabbas av familjevåld"

Rädda Barnen och en rad experter slår larm: Socialtjänst och domstolar tar inte barnens rätt på tillräckligt stort allvar. När barn drabbas av våld och övergrepp i familjen bortser myndigheterna från barnens egna berättelser och upplevelser. Deras rätt till stöd och behandling fungerar inte i praktiken. Socialtjänst och domstolar tar inte sina arbetsuppgifter på tillräckligt stort allvar. Ansvariga myndigheter sätter vuxnas rättigheter före barnens och ser inte problemen ur de drabbades perspektiv. Det skriver en lång rad experter som arbetar med barn som utsatts för våld i familjen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.