Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-06 10:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/m-kan-bli-den-starkaste-rosten-for-ett-jamstallt-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”M kan bli den starkaste rösten för ett jämställt Sverige”

När andra partier står förblindade av elitistiska föreställningar om kvotering till bolagsstyrelser och genusvetenskapliga jämställdhetsmyndigheter, ska vi vara en röst för alla kvinnor utan jobb, för alla som utsätts för hedersförtryck och för alla som känner sig otrygga när de rör sig ute i samhället, skriver Josefin Malmqvist (M).
När andra partier står förblindade av elitistiska föreställningar om kvotering till bolagsstyrelser och genusvetenskapliga jämställdhetsmyndigheter, ska vi vara en röst för alla kvinnor utan jobb, för alla som utsätts för hedersförtryck och för alla som känner sig otrygga när de rör sig ute i samhället, skriver Josefin Malmqvist (M). Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 14/10. Sverige är ett av världens mest jämställda länder, men nu går utvecklingen på flera områden åt fel håll. Moderaterna måste ta täten för att stoppa den negativa utvecklingen, men det förutsätter att partiet kommer till rätta med de jämställdhetsutmaningar som finns inom partiet, skriver Josefin Malmqvist (M), ordförande för Moderatkvinnorna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in