Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 00:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/m-kommer-inte-att-rosta-for-att-avsatta-jomshof/

DN DEBATT

DN Debatt. ”M kommer inte att rösta för att avsätta Jomshof”

Vi har bjudit in Socialdemokraternas ledare i konstitutionsutskottet och justitieutskottet för ett möte om riksdagens spelregler på lång sikt, skriver Louise Meijer (M) och Erik Ottosson (M).
Foto: Christine Ohlsson, Diana Molinsky

DN DEBATT EXTRA 30/8.

Oppositionen har krävt att justitieutskottets ordförande Richard Jomshof (SD) ska avsättas – ett förslag som bryter mot överenskommelsen om hur riksdagens utskott ska ledas. Agerandet är oansvarigt och undergräver riksdagens demokratiska spelregler. Vi kommer därför att rösta mot förslaget på torsdag, skriver Louise Meijer och Erik Ottosson för Moderaterna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.