Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 04:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/m-maste-ha-en-politik-som-inte-fastnar-i-symbolfragor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”M måste ha en politik som inte fastnar i symbolfrågor”

En strikt migrationspolitik får inte urarta i populism. Det är exempelvis inte klart varför övrigt skyddsbehövande har tagits bort som skyddsgrund, när den berör en ytterst begränsad grupp, skriver Matilda Ekeblad och Fredrik Hultman.
En strikt migrationspolitik får inte urarta i populism. Det är exempelvis inte klart varför övrigt skyddsbehövande har tagits bort som skyddsgrund, när den berör en ytterst begränsad grupp, skriver Matilda Ekeblad och Fredrik Hultman. Foto: MUF

DN DEBATT 4/6.

Matilda Ekeblad och Fredrik Hultman, MUF: Politikutvecklingen inom M släpar efter särskilt inom utbildning, miljö och klimat samt migration.

Ställningstaganden i symbolfrågor som anonyma vittnen, slöjförbud och förbud mot böneutrop kan inte vara bärande för politiken.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.