Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 22:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/m-riskerar-naringslivets-kompetensforsorjning/

DN Debatt

DN Debatt. ”M riskerar näringslivets kompetensförsörjning”

En bransch som är särskilt orolig är de gröna näringarna. Våra viktiga naturbruksgymnasier, tillsammans med arbetsgivare inom lantbruk, skogsbruk och trädgårdsnäringarna, hör till dem som drabbats hårdast av den borttagna högskole­behörigheten, skriver Anna Ekström. Bilden visar tallplantering på ett hygge i Västerbotten.
En bransch som är särskilt orolig är de gröna näringarna. Våra viktiga naturbruksgymnasier, tillsammans med arbetsgivare inom lantbruk, skogsbruk och trädgårdsnäringarna, hör till dem som drabbats hårdast av den borttagna högskole­behörigheten, skriver Anna Ekström. Bilden visar tallplantering på ett hygge i Västerbotten. Foto: Johan Gunséus/TT

DN DEBATT 28/5. Situationen är ovanlig. Jag blir kontaktad av oroliga arbetsgivare. De ber mig att få Moderaterna att ändra sig om högskolebehörighet på gymnasieskolans yrkesprogram. Genom sin vändning i frågan riskerar Moderaterna näringslivets och välfärdens kompetensförsörjning till förmån för kortsiktigt politiskt spel, skriver Anna Ekström (S), gymnasieminister.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in