Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-17 00:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/manga-djurskyddsinspektorer-utsatts-for-hot-och-vald/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Många djurskyddsinspektörer utsätts för hot och våld”

Möjligtvis skulle man kunna hävda att det ändå går åt rätt håll om man kunde påvisa att antalet kontroller har ökat, nu när länsstyrelserna har fått resurstillskott i form av fler årsarbetskrafter. Det finns bara ett problem, enligt Jordbruksverket har antalet kontroller och beslut i stället minskat under 2018, skriver artikelförfattarna.
Möjligtvis skulle man kunna hävda att det ändå går åt rätt håll om man kunde påvisa att antalet kontroller har ökat, nu när länsstyrelserna har fått resurstillskott i form av fler årsarbetskrafter. Det finns bara ett problem, enligt Jordbruksverket har antalet kontroller och beslut i stället minskat under 2018, skriver artikelförfattarna. Foto: Jan Nordén/TT

DN DEBATT 7/7. Åtta av tio djurskyddsinspektörer säger att de har utsatts för hot i tjänsten. Sedan inspektörerna övertagit en del av polisens uppgifter har de i högre grad tvingats hantera direkta konflikter. Risken att skadas i arbetet har också ökat. På sikt utgör det ett hot mot demokratin, skriver Per Klingbjer och Kristofer Jervinge i Naturvetarna och kräver att regelverket ses över.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in