Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 20:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/manga-testamenten-forsvinner-sparlost/

DN DEBATT

DN Debatt. "Många testamenten försvinner spårlöst"

Det är inte alls säkert att någon efter din död får reda på att du skrivit testamente, varnar förre Säpochefen. Testamenten försvinner. Och det i inte obetydlig omfattning. Det bekräftar advokater till mig och det är också min egen erfarenhet. De som missgynnas av testamentet kan förstöra det. Att testamentet ligger i ett bankfack utgör ingen garanti. Och om originalet är borta har eventuella kopior inget värde. Detta är en allvarlig rättssäkerhetsbrist som måste rättas till genom att möjliggöra en registrering av testamenten. Det skriver Kammarkollegiets generaldirektör, tidigare Säpochefen Anders Eriksson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.