Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 08:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/manniskors-oro-undergraver-stodet-for-fastighetsskatten/

DN DEBATT

DN Debatt. "Människors oro undergräver stödet för fastighetsskatten"

Finansminister Pär Nuder: Vi fryser boskatterna på dagens nivå för de kommande åren och ser över hela ­skattesystemet. Många människor känner oro för högre uttag av ­fastighetsskatterna, trots de spärrar som införts. Denna oro undergräver stödet för fastighetsskatten. Därför ska de nya taxeringsvärdena inte leda till högre fastighetsskatt för de kommande åren. Hur fastighetsskatten utformas i ­framtiden ska utredas i en översyn av hela skatteysstemet under nästa ­mandatperiod. Dessutom införs om två år ett nytt bostadsfinansieringssystem. I avvaktan på dessa reformer finns det skäl att frysa i uttaget av fastighetsskatt, skriver ­finansminister Pär Nuder.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.