Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-26 17:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/manskliga-rattigheter-maste-vaga-tyngre-an-naringspolitik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Mänskliga rättigheter måste väga tyngre än näringspolitik”

Pansarvärnsroboten Bill 2 köptes av Saudiarabien 2007, och enligt Dagens Industri ska ytterligare robotar ingå i en förestående följdleverans. ”Vad som räknas som följd­leverans måste vara begränsat till reservdelar”, skriver debattörerna.
Foto: TT

Ny lagstiftning. Respekt för mänskliga rättigheter måste vara en ledstjärna i alla våra utrikesrelationer även när det är obekvämt. I den nya vapenexportlagstiftningen bör definitionerna av diktatur och brott mot mänskliga rättigheter skärpas, och p­artierna måste kunna ställas till svars för sina beslut, skriver fyra folkrörelser.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.