Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 05:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/manskliga-rattigheter-maste-vaga-tyngre-an-naringspolitik/

DN Debatt

DN Debatt. ”Mänskliga rättigheter måste väga tyngre än näringspolitik”

Pansarvärnsroboten Bill 2 köptes av Saudiarabien 2007, och enligt Dagens Industri ska ytterligare robotar ingå i en förestående följdleverans. ”Vad som räknas som följd­leverans måste vara begränsat till reservdelar”, skriver debattörerna.
Pansarvärnsroboten Bill 2 köptes av Saudiarabien 2007, och enligt Dagens Industri ska ytterligare robotar ingå i en förestående följdleverans. ”Vad som räknas som följd­leverans måste vara begränsat till reservdelar”, skriver debattörerna. Foto: TT

Ny lagstiftning. Respekt för mänskliga rättigheter måste vara en ledstjärna i alla våra utrikesrelationer även när det är obekvämt. I den nya vapenexportlagstiftningen bör definitionerna av diktatur och brott mot mänskliga rättigheter skärpas, och p­artierna måste kunna ställas till svars för sina beslut, skriver fyra folkrörelser.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in