Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-30 13:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/massdigitalisera-sveriges-kunskaps-och-kulturarv/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Massdigitalisera Sveriges kunskaps- och kulturarv”

Folkbiblioteken är kommunernas ansvar. Så staten kan inte bestämma hur många bibliotek som ska finnas, stoppa pågående nedläggningar av filialer eller fastställa öppettider. Det avgörs inom det kommunala självstyret, skriver Erik Fichtelius.
Folkbiblioteken är kommunernas ansvar. Så staten kan inte bestämma hur många bibliotek som ska finnas, stoppa pågående nedläggningar av filialer eller fastställa öppettider. Det avgörs inom det kommunala självstyret, skriver Erik Fichtelius. Foto: Örjan Björkdahl

DN DEBATT 7/3. I förslaget till nationell biblioteksstrategi vill vi att den nationella biblioteksmyndigheten får i uppdrag att samordna en massdigitalisering av nationens samlade kunskaps- och kulturarv av dagstidningar, böcker, tidskrifter, ljud och bild. Här krävs en tioårig digitaliseringsplan så att Sverige kan kan komma ikapp omvärlden, skriver Erik Fichtelius.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in