Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-23 10:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/med-barnkonventionen-kan-barns-religionsfrihet-starkas/

DN Debatt

DN Debatt. ”Med barnkonventionen kan barns religionsfrihet stärkas”

På Barnombudsmannens hemsida efterlyser utredaren Anders Hagsgård tips på vad utredningen bör titta närmare på. Vi föreslår att Sverige ska stärka barns rätt till tankes-, samvets- och religionsfrihet, skriver artikelförfattarna.
På Barnombudsmannens hemsida efterlyser utredaren Anders Hagsgård tips på vad utredningen bör titta närmare på. Vi föreslår att Sverige ska stärka barns rätt till tankes-, samvets- och religionsfrihet, skriver artikelförfattarna. Foto: Pontus Lundahl/TT

DN DEBATT 7/8. Nästa år blir barnkonventionen lag i Sverige och nu utreds hur den ska implementeras. Vi menar att barns rätt till tanke-, samvets- och religionsfrihet då bör stärkas. Vår förhoppning är att barnkonventionen kan hjälpa till att stärka barnets religionsfrihet, inte föräldrarnas, skriver Anna Bergström och Emilia Ericson, Humanisterna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in