Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 01:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/med-ny-satsning-kan-lkab-producera-fossilfritt-jarn/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Med ny satsning kan LKAB producera fossilfritt järn”

LKAB samarbetar med företag som SSAB, Vattenfall, Sandvik, ABB, Combitech, Epiroc och en rad andra industriledare för att ta fram den teknik som ska möjliggöra omställningen av fossilfria och autonoma gruvor, skriver artikelförfattarna.
Foto: Per Larsson/TT

DN DEBATT 23/11.

LKAB och Fossilfritt Sverige: Med en satsning på uppåt 400 miljarder kronor kan det vara den största svenska industriinvesteringen någonsin.

LKAB ska ställa om tillverkningen av järnmalmspellets och ersätta den med en vätgasbaserad process. För att detta ska vara möjligt krävs ett nytt och bättre samspel mellan näringsliv och politik.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.