Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-26 00:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/med-ratt-stod-kan-8-av-10-bilar-vara-laddbara-ar-2030/

DN Debatt

DN Debatt. ”Med rätt stöd kan 8 av 10 bilar vara laddbara år 2030”

EU kan bli ledande i att ställa om bilindustrin till att producera elfordon med alltmer hållbara batterier. Sverige har unika möjligheter att stötta EU:s strategi med hjälp av våra fordonsföretag och snart storskalig batteriproduktion, skriver artikelförfattarna.
EU kan bli ledande i att ställa om bilindustrin till att producera elfordon med alltmer hållbara batterier. Sverige har unika möjligheter att stötta EU:s strategi med hjälp av våra fordonsföretag och snart storskalig batteriproduktion, skriver artikelförfattarna. Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 11/12. 80 procent av alla nya bilar kan vara laddbara 2030. Men det förutsätter att laddinfrastrukturen byggs ut, att vi får rätt styrmedel på plats och att de skattesubventionerade laddbilarna inte exporteras. Fordonsindustrin i Sverige presenterar i dag en färdplan för fossilfri konkurrenskraft med fokus på personbilar, skriver Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige, och Mattias Bergman, Bil Sweden.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in