Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-08 04:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/med-stod-kan-vi-tidigarelagga-satsningen-pa-fossilfritt-stal/

DN Debatt

DN Debatt. ”Med stöd kan vi tidigarelägga satsningen på fossilfritt stål”

I Oxelösund stängs SSAB:s masugnar redan 2025 och i stället byggs en elektrisk ljusbågsugn. Och vi ser nu över möjligheterna att bygga en demonstrationsanläggning tre år före plan så att vi redan 2025 ska kunna producera järnmalmsbaserat fossilfritt stål för kommersiellt bruk, skriver artikelförfattarna.
I Oxelösund stängs SSAB:s masugnar redan 2025 och i stället byggs en elektrisk ljusbågsugn. Och vi ser nu över möjligheterna att bygga en demonstrationsanläggning tre år före plan så att vi redan 2025 ska kunna producera järnmalmsbaserat fossilfritt stål för kommersiellt bruk, skriver artikelförfattarna. Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 13/9. När FN samlas till klimatmöte i New York den 23 september står vi beredda att växla upp vårt arbete för fossilfritt stål och tidigarelägga planerna på att minska koldioxidutsläppen. Vi är redo att öka insatserna från vår sida, men för att lyckas måste samhället och politiken göra detsamma, skriver Magnus Hall, Vattenfall, Martin Lindqvist, SSAB, och Jan Moström, LKAB.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in