Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 05:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/med-trump-maste-sverige-slass-for-manskliga-rattigheter/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Med Trump måste Sverige slåss för mänskliga rättigheter”

Donald Trump har under såväl valkampanjen som månaderna efter valet gjort en rad uttalanden som pekar på att USA kommer att värna de mänskliga rättigheterna i mindre grad än tidigare, skriver Robert Hårdh.
Foto: Spaulding WWD REX Shutterstock

Donald Trump har gjort en rad uttalanden som pekar på att USA kommer att värna de mänskliga rättigheterna i mindre grad än tidigare. Därför måste EU och Sverige, med sin plats i FN:s säkerhetsråd, kliva fram och ta ett större ansvar för att försvara de mänskliga rättigheterna globalt, skriver Robert Hårdh, Civil rights defenders.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.