Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-02 05:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/medborgarna-maste-ta-eget-ansvar-for-att-tamja-propagandan-pa-natet/

DN Debatt

DN Debatt. ”Medborgarna måste ta eget ansvar för att tämja propagandan på nätet”

Källkritiken hanterar bara den tankemässiga delen av propagandans verkningsmekanism; vilka propagandisterna är, vad de vill och hur de hanterar fakta. Men det är minst lika viktigt att förstå sig på hur propagandister använder de känslomässiga påverkansteknikerna, skriver Ann-Marie Åsheden.
Källkritiken hanterar bara den tankemässiga delen av propagandans verkningsmekanism; vilka propagandisterna är, vad de vill och hur de hanterar fakta. Men det är minst lika viktigt att förstå sig på hur propagandister använder de känslomässiga påverkansteknikerna, skriver Ann-Marie Åsheden. Foto: Janerik Henriksson/TT

DN DEBATT 12/4. De professionella medierna har ett stort ansvar för att hålla debattklimatet öppet och friskt genom att genomskåda och motverka propaganda. Men medierna har ibland egna intressen och de har inte allas förtroende. Därför är det viktigt att medborgarna själva tar ansvar och tränar sig i att genomskåda och motverka propaganda, skriver Ann-Marie Åsheden.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in