Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-15 16:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/medborgarna-utanfor-nar-kommunerna-krishanterar/

DN Debatt

DN Debatt. ”Medborgarna utanför när kommunerna krishanterar”

Filipstad har blivit symbol för svenska kommuner i djup kris. Situationen för många kommuner framtvingar mer av prioriteringar och reformer. I det läget är invånarnas möjlighet att påverka och bli lyssnade på helt central, skriver Olle Wästberg.
Filipstad har blivit symbol för svenska kommuner i djup kris. Situationen för många kommuner framtvingar mer av prioriteringar och reformer. I det läget är invånarnas möjlighet att påverka och bli lyssnade på helt central, skriver Olle Wästberg. Foto: Jerker Ivarsson/TT

DN DEBATT 21/10. En allt starkare maktkoncentration och elitisering i många kommuner gör att medborgarna känner sig alltmer utanför. Det är en för demokratin allvarlig utveckling. Kommunerna måste sluta med sin centralisering och med att avskaffa nämnder och förvaltningar, skriver demokratiutredaren Olle Wästberg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in