Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 23:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/medveten-stadsplanering-kan-bryta-utanforskapet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Medveten stadsplanering kan bryta utanförskapet”

Kommunerna runt Järvafältet skulle kunna samordna sina insatser i ett utvecklingsbolag i syfte att mer aktivt än i dag skapa en blandstad med attraktiva, tätbebyggda stråk och attraktioner som skapar liv och rörelse, skriver Stefan Fölster.
Foto: Magnus Hallgren

Ny bebyggelse med gångstråk och en blandning av dyrt och billigt boende, lokaler för arbetsplatser och butiker, höjd skolkvalitet och insatser mot brottsligheten skulle kunna ge samhällsvinster på 80 miljarder för kommunerna runt Järvafältet. Om man fokuserar på barn och barnfamiljer kan utvecklingen i områdena vändas, skriver Stefan Fölster.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.