Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 22:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/mer-fokus-pa-socioekonomi-och-glesbygd-i-ny-kostnadsutjamning/

DN DEBATT

DN Debatt. "Mer fokus på socioekonomi och glesbygd i ny kostnadsutjämning"

Vi föreslår höjningar av kommunernas ersättningar vid stora förändringar av antal barn i skolåldern, skriver artikelförfattarna.
Foto: John Birdsall/Alamy

DN DEBATT 1/10. Den 1 oktober, presenteras förslaget till en ny kostnadsutjämning. Som det är nu omfördelas pengar i stort från kommuner och landsting med stark ekonomi till glesbygd och platser med svag socioekonomi. I det nya förslaget förstärks detta, till och med ganska kraftigt, skriver regeringens särskilda utredare Håkan Sörman och huvudsekreterare Anders Norrlid.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.