Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 09:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/metoo-ar-ett-avgrundsskri-om-inkompetenta-chefer/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Metoo är ett avgrundsskri om inkompetenta chefer”

Inom en arbetsplats är det viktigt med klara regler arbetstagarna emellan. Särbehandling av någons svinaktiga beteende kan inte av något skäl inordnas under begreppet rättvisa, skriver Eva Vingård.
Inom en arbetsplats är det viktigt med klara regler arbetstagarna emellan. Särbehandling av någons svinaktiga beteende kan inte av något skäl inordnas under begreppet rättvisa, skriver Eva Vingård. Foto: Claudio Bresciani/TT

Att hänvisa till att det sitter i väggarna och att man inte visste omfattningen är ovärdigt och diskvalificerande. En del av dessa chefer har i andra sammanhang sagt sig vara närvarande och intresserade chefer med en fot i den verklighet de styr. Närvarande var då och i vilken verklighet kan man fråga sig, skriver arbetsmiljöprofessorn Eva Vingård.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.