Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 21:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/migranters-korta-livsperspektiv-ger-problem-med-integrationen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Migranters korta livsperspektiv ger problem med integrationen”

Migranterna förväntas också ge sina barn det stöd och den uppmuntran som alla barn behöver för att bli självständigt tänkande, autonoma individer som själva gör sina viktiga livsval, skriver Bi Puranen.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 23/9.

Forskaren Bi Puranen: En migrant från ett land utan fungerande välfärd och där medellivslängden är 55 år har ett kort livsperspektiv.

I Sverige, som har ett välutbyggt välfärdssystem och en betydligt längre medellivslängd är livsperspektivet betydligt längre. Skillnaden i synsätt kan förklara en del av integrationsproblemen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.