Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 02:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/migrationsdomstolarna-har-okat-rattsosakerheten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Migrationsdomstolarna har ökat rättsosäkerheten”

Det är inte enskilda beslutsfattares illvillighet som ligger till grund för bedömningssvårigheterna. I stället är de direkta konsekvenser av systemfel i processen, skriver Livia Johannesson. Bilden: Vid förvaltningsrätten i Göteborg finns en av landets fyra migrationsdomstolar.
Det är inte enskilda beslutsfattares illvillighet som ligger till grund för bedömningssvårigheterna. I stället är de direkta konsekvenser av systemfel i processen, skriver Livia Johannesson. Bilden: Vid förvaltningsrätten i Göteborg finns en av landets fyra migrationsdomstolar. Foto: Jonas Dagson/TT

Migrationsverkets representant sitter på dubbla stolar, asylsökande ”tystas” i muntliga förhandlingar och subjektiva intryck omvandlas till objektiva bedömningar. Att det nu är domstolar som hanterar asylbedömningarna har inte inneburit att säkerheten i bedömningarna har ökat – tvärtom. Det skriver forskaren Livia Johannesson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in