Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 01:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/migrationsverket-maste-respektera-konvertitens-tro/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Migrationsverket måste respektera konvertitens tro”

Det är nu flera år sedan Migrationsverket uttalade att ingen som utvisas ska behöva dölja en religiös övertygelse. En kristen konvertit som utvisas till Afghanistan eller Iran och som vill leva efter sin övertygelse löper tveklöst risk för förföljelse, skriver artikelförfattarna.
Det är nu flera år sedan Migrationsverket uttalade att ingen som utvisas ska behöva dölja en religiös övertygelse. En kristen konvertit som utvisas till Afghanistan eller Iran och som vill leva efter sin övertygelse löper tveklöst risk för förföljelse, skriver artikelförfattarna. Foto: Kallestad, Gorm

DN DEBATT 16/12. Migrationsverkets bedömning av konvertiter har systematiska brister. Vi kräver att Migrationsverket tar hänsyn till aktuell forskning, att fokus i handläggningen riktas mot hotbild och skyddsbehov och att bedömningen börjar handla mindre om konvertitens tankar och mer om konvertitens handlingar, skriver företrädare för Sveriges kristna råd.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in