Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 01:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/migrationsverket-maste-respektera-konvertitens-tro/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Migrationsverket måste respektera konvertitens tro”

Det är nu flera år sedan Migrationsverket uttalade att ingen som utvisas ska behöva dölja en religiös övertygelse. En kristen konvertit som utvisas till Afghanistan eller Iran och som vill leva efter sin övertygelse löper tveklöst risk för förföljelse, skriver artikelförfattarna.
Det är nu flera år sedan Migrationsverket uttalade att ingen som utvisas ska behöva dölja en religiös övertygelse. En kristen konvertit som utvisas till Afghanistan eller Iran och som vill leva efter sin övertygelse löper tveklöst risk för förföljelse, skriver artikelförfattarna. Foto: Kallestad, Gorm

DN DEBATT 16/12. Migrationsverkets bedömning av konvertiter har systematiska brister. Vi kräver att Migrationsverket tar hänsyn till aktuell forskning, att fokus i handläggningen riktas mot hotbild och skyddsbehov och att bedömningen börjar handla mindre om konvertitens tankar och mer om konvertitens handlingar, skriver företrädare för Sveriges kristna råd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.