Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 13:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/migrationsverkets-godtycke-skadar-den-svenska-industrin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Migrationsverkets godtycke skadar den svenska industrin”

Det är avgörande att Migrationsverket tar krafttag för att höja nivån på sitt beslutsfattande. I annat fall bör någon annan, bättre lämpad myndighet ta över ansvaret för arbetstillståndsfrågorna, skriver artikelförfattarna.
Det är avgörande att Migrationsverket tar krafttag för att höja nivån på sitt beslutsfattande. I annat fall bör någon annan, bättre lämpad myndighet ta över ansvaret för arbetstillståndsfrågorna, skriver artikelförfattarna. Foto: Susanne Lindholm/TT

DN DEBATT 5/12. Efter de kritiserade kompetensutvisningarna har Migrationsverket satt i system att hindra utvisade arbetskraftsinvandrare från att komma tillbaka till sitt arbete – utan stöd i lag. Sverige har inte råd att slarva bort talanger vi behöver, skriver Johan Söderström, vd ABB Sverige, tillsammans med Fredrik Bergman och Johannes Forssberg på Centrum för rättvisa.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in