Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 21:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/miljardstod-kravs-for-att-idrotten-ska-overleva-2021/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Miljardstöd krävs för att idrotten ska överleva 2021”

Från mars till december 2021 har regeringen budgeterat noll kronor i stöd. Vi hoppas nu att idrottsrörelsen på samma sätt som kulturen ska få goda möjligheter att överleva krisen, skriver Björn Eriksson.
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 19/1.

Björn Eriksson, Riksidrottsförbundet: Idrottsrörelsen behöver två till fyra miljarder kronor i stöd för kompensation och omställning.

I dag överlämnar vi till regeringen fyra scenarier över idrottsrörelsens utveckling 2021 och 2022. Vår bedömning av pandemins negativa ekonomiska effekt på idrottsrörelsen: mellan fyra och sex miljarder kronor år 2021.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.