Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 13:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/miljardstod-till-laddhybrider-hindrar-skiftet-till-elbilar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Miljardstöd till laddhybrider hindrar skiftet till elbilar”

När laddhybrider miljömässigt jämställs med elbilar är det lätt för konsumenten att välja hybriden som är betydligt billigare och gör att köparen slipper så kallad räckviddsångest, skriver artikelförfattarna.
När laddhybrider miljömässigt jämställs med elbilar är det lätt för konsumenten att välja hybriden som är betydligt billigare och gör att köparen slipper så kallad räckviddsångest, skriver artikelförfattarna. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 24/5.

Företrädare för miljöorganisationer: Ett historiskt misstag att undanta hybridbilar från förbudet mot nya bensin- och dieseldrivna bilar.

Inom kort presenteras förslagen från utredningen om ett förbud mot försäljning av nya bensin- och dieseldrivna bilar. Förbudet är välkommet och årtalet behöver sättas i närtid. Dessvärre har regeringen gett utredaren i uppdrag att föreslå ett undantag för så kallade laddhybrider.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.