Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 08:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/miljopartiet-vill-satta-stopp-for-fossila-drivmedel-2030/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Miljöpartiet vill sätta stopp för fossila drivmedel 2030”

Vi är bekymrade över bristen på förslag från andra partier på hur vi ska klara vår generations stora ödesfråga. Miljöpartiet utmanar därför alla partier att redovisa sina samlade förslag för att Parisavtalet ska nås, skriver Isabella Lövin och Gustav Fridolin.
Vi är bekymrade över bristen på förslag från andra partier på hur vi ska klara vår generations stora ödesfråga. Miljöpartiet utmanar därför alla partier att redovisa sina samlade förslag för att Parisavtalet ska nås, skriver Isabella Lövin och Gustav Fridolin. Foto: Anna Tärnhuvud, IBL

DN DEBATT 13/2. Miljöpartiet presenterar i dag en klimatfärdplan med 142 åtgärder som ska göra så att Sverige lever upp till Parisavtalet. En viktig punkt är att sätta ett slutdatum för fossila drivmedel: Vi vill att den sista droppen fossila bränslen för fordon ska säljas i Sverige år 2030, skriver språk­rören Isabella Lövin och Gustav Fridolin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in