Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 21:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/miljostodet-till-jordbruket-ger-bara-sma-effekter/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Miljöstödet till jordbruket ger bara små effekter”

Koldioxidutsläpp från jordbruket bör beskattas som andra utsläpp. Även mineralgödselanvändning bör beskattas. Och en del åkermark skulle göra större nytta som skog. Det är tre av punkterna i debattörernas rapport som presenteras i dag.
Koldioxidutsläpp från jordbruket bör beskattas som andra utsläpp. Även mineralgödselanvändning bör beskattas. Och en del åkermark skulle göra större nytta som skog. Det är tre av punkterna i debattörernas rapport som presenteras i dag. Foto: Thomas Karlsson

Måste göras om. Det statliga jordbruksstödet är miljöpolitiskt ineffektivt, och ­bidrar i vissa fall till ökade utsläpp i stället för bättre hållbarhet. Vi lämnar i dag fem förslag till regeringen för ökad träffsäkerhet, skriver sex forskare från ­Konjunkturinstitutets vetenskapliga råd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.