Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 12:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/min-gud-dras-i-smutsen-av-praster-och-biskopar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Min Gud dras i smutsen av präster och biskopar”

Katoliken Marcus Birro: Dags att katolska kyrkan i Sverige agerar hårt och konsekvent mot de sexuella övergreppen. Jag är innerligt urförbannad på alla äckel som i den helige Guds namn systematiskt förgripit sig på barn över hela världen. Det här är vägs ände för min katolska tro om inte Rom på allvar inser att vi måste se på vår omvärld och oss själva på ett grundläggande nytt sätt. Katolska kyrkan måste omedelbart avskaffa celibatet för prästerna. Det är direkt människovidrigt, fientligt och kärlekslöst. Kyrkan måste också sluta förtrycka homosexuella och upphäva förbudet mot preventivmedel. Den katolska kyrkan i Sverige har en chans att bli fanbärare för förändring. Men var är ni? Varför är ni så tysta? skriver Marcus Birro.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.