Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 17:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/minister-och-rf-ordforanden-forstar-inte-elitidrottens-villkor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Minister och RF-ordföranden förstår inte elitidrottens villkor”

Statsminister Stefan Löfven bör utse en idrotts- och föreningsminister som kan avlasta Amanda Lind och har tid att sätta sig in i idrottspolitiska sakfrågor, skriver Robert Falck.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 9/10.

Robert Falck, AIK Fotboll: Att föreningar som investerat i sin spelartrupp får minskat eller helt uteblivet stöd tyder på djup okunskap.

Kulturminister Amanda Lind gav i fredags beskedet att föreningar som tidigare under året investerat i sin spelartrupp kan förvänta sig minskat eller helt uteblivet stöd. Detta hejades på av Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. Det tyder på en djup okunskap om hur vi i idrottens elitföreningar bedriver vår verksamhet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.